Begeleiding en hulpverlening

Infi+ staat voor het belang van zorgcontinuïteit voor kwetsbare jongeren!

Vanaf je 18e word je beschouwd als volwassen. Je mag je eigen keuzes maken en je wordt zelf verantwoordelijk voor je beslissingen. Voor veel kwetsbare jongeren, is er ook de overgang van jeugdzorg naar volwassenzorg. Na enkele jaren jeugdhulp gehad te hebben, is het voor veel jongvolwassene nog te vroeg om op eigen benen te staan. Centrale vraag is: Hoe ondersteun en begeleid je jongeren naar deze zelfstandigheid?

De ervaring van Infi+ is dat mentorschap in meerdere gevallen daadwerkelijk het verschil kan maken bij het accepteren van hulp en toewerken naar zelfstandigheid. Zo kan worden voorkomen dat jongeren in veel grotere problemen terecht komen.

Een mentor ondervangt problemen die ontstaan rondom de overgang van jeugdhulp naar volwassenenzorg. Tegelijkertijd heeft de mentor te maken met de veranderende behoeften van jongeren in de adolescentie. Dit vraagt aansluiting op de leefwereld van de jongere. De mentor is een betrokken professional die fungeert als centraal aanspreekpunt voor jongeren, ouders en zorgverleners.

Wat kunt u van Infi+ mentorschap verwachten?

Infi+ staat voor het belang van zorgcontinuïteit voor kwetsbare jongeren! Vanaf je 18e word je beschouwd als volwassen. Je mag je eigen keuzes maken en je wordt zelf verantwoordelijk voor je beslissingen. Voor veel kwetsbare jongeren, is er ook de overgang van jeugdzorg naar volwassenzorg. Na enkele jaren jeugdhulp gehad te hebben, is het voor veel jongvolwassene nog te vroeg om op eigen benen te staan. Centrale vraag is: Hoe ondersteun en begeleid je jongeren naar deze zelfstandigheid? De ervaring van Infi+ is dat mentorschap in meerdere gevallen daadwerkelijk het verschil kan maken bij het accepteren van hulp en toewerken naar zelfstandigheid. Zo kan worden voorkomen dat jongeren in veel grotere problemen terecht komen. Een mentor ondervangt problemen die ontstaan rondom de overgang van jeugdhulp naar volwassenenzorg. Tegelijkertijd heeft de mentor te maken met de veranderende behoeften van jongeren in de adolescentie. Dit vraagt aansluiting op de leefwereld van de jongere. De mentor is een betrokken professional die fungeert als centraal aanspreekpunt voor jongeren, ouders en zorgverleners.

Bereikbaarheid

Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur. Voor noodgevallen zijn we ook bereikbaar in de weekenden en op feestdagen. In geval van ziekte is in onze vervanging voorzien.

Mentorschap & bewind

Beschermingsbewind en mentorschap kunnen worden gecombineerd. Infi+ erkent het belang van beide maatregelen voor cliënten. Daarom onderzoekt Infi+ de mogelijkheden per casus om deze maatregelen gecombineerd te organiseren.

PGB & Gewaarborgde hulp

PGB staat voor persoonsgebonden budget. Dit is een budget dat verstrekt wordt om zelf zorg of begeleiding in te kopen. Indien de cliënt zelf niet in staat is dit budget te beheren, moet er iemand zijn die dit voor de cliënt doet. Dit kan een familielid of kennis zijn, maar ook Infi+.

Aanvragen